Enkelt julgodis med fudge

Det krävs inte mycket för att göra fudge. Några få ingredienser och en gryta. Kom ihåg att hålla koll på värmen bara. En termometer är det viktigaste verktyget och klarar du det, så kommer du ha fudge, lätt som en plätt. Ingredienserna hittar du till höger.

  • Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20×30 cm. Strö lite flingsalt på toppen om du vill. Låt svalna. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.