ÖM:s brev för januari

Låt oss göra 2022 till ett nystartsår. Vi har tagit oss genom en pandemi, som förvisso visar sitt fula tryne igen men som förhoppningsvis gör ett förhållandevis kort återbesök. Höstens återstart har varit ringrostig och detta har tydliggjort stora personberoenden och bristande processer vilket i sin tur, i vissa fall, lockat fram de tråkigaste sidorna av hur vi agerar med och mellan varandra.

Samtidigt har allt detta lett fram till att vi tvingats till flera mycket viktiga samtal om logen och dess framtid där jag tillsammans med många andra bröder och ämbetsmän stärkts i vår vilja att lyfta logen till den plats som vi vill bjuda våra vänner till och kalla hem.

En viktig del i detta är att återuppta arbetet med logehandboken där vi kan dokumentera våra logerutiner i förhållande till storlogens handbok för ämbetsmän. En annan är att vi enas om på vilket sätt vi skall samtala och mötas. Det senare har blivit förskjutet av att våra egna IT-system för närvarande ligger nere sedan ordens byte av medlemssystem eftersom jag gärna hade använt vårt remissystem för detta samtal. Det är bara att lyfta på hatten till storlogen att de höjt säkerheten i nya systemet så vi inte lika lätt kan hämta data från det.

Jag hoppas att vi under våren även kommer kunna se ett ökat arbete inom välgörenhet samt andra initiativ kopplat till ordens verksamhetsområden.

Själv fyllde jag nyligen 40 och tackar återigen alla bröder för den fina hälsningen jag fick per telegram! En annan stor förändring är att jag går på föräldraledighet med min yngsta dotter, Sofia, i slutet av januari fram till oktober vilket skall bli en härlig tid tillsammans!

I Vänskap Kärlek Sanning

Erik Obitz

Övermästare