ÖM:s brev för februari

Efter en heroisk insats har broder Christoffer Riddersäter till sist löst så vi återigen har möjlighet att programmatiskt hämta information från ordens medlemssystem. Detta medför att vi, efter lite arbete, har fått igång de tjänster som vi tidigare börjat använda vilket känns superskoj. Det lägger också grunden för att vidareutveckla logen med de tekniska tankar som fått ligga i träda under några månader. Broder Christoffer har även genomfört ett större uppgraderingsarbete av logens IT-infrastruktur som nu äntligen får komma till användning. Ett enormt tack för det fina arbete du gör broder Christoffer!

Rörande det nya medlemssystemet så vill jag skicka en eloge till storlogens arbete. Bortsett från att det yttre, precis som i det gamla systemet, lämnar en del att önska så är allt som sker ”under huven” tekniskt solitt vilket ger både oss och storlogen fantastiska möjligheter att utvecklas vidare!

Om du är teknikentusiast och vill vara en del av teknikgruppen så tveka inte att höra av dig så hittar vi något kul uppdrag som passar ditt intresse samt din förmåga och tid.

Som ni sett i er e-postkorg så har vi redan nu börjat använda vårt ”remissystem” som bytt skepnad något till att istället vara ett ”motionssystem” vilket är en mer korrekt beskrivning av vad det faktiskt är. Låt oss tillsammans diskutera och formulera de beslut som formar logen som vi vill ha den bröder!