ÖM:s brev för oktober

Vid förra logemötet hade vi förmånen att följa sex bröder genom första logegraden vilket genomfördes på sedvanligt ypperligt sätt av logens ceremoniell! Det är både inspirerande och tankeväckande att få ta del av detta fina material som vi fått ärva av våra fäder och jag slutar aldrig förundras över hur vackert det är att vi gör detta för varandra, även fast ingen av oss är utbildade skådespelare eller har, vad jag vet, några direkta ambitioner att slå sig in i denna bana.

Vi har nu även genomfört förstanominering av ämbetsmän inför nästa logeperiod och det gläder mig att det är en så väl sammansvetsad och driven grupp ämbetsmän som tar över! Det känns verkligen tryggt! Under hösten kommer vi bjuda in dem till det månatliga forum jag haft för utvalda ämbetsmän så att de både lär sig våra arbetssätt samt har möjlighet att få de överlämningar de behöver.

Slutligen vill jag slå ett slag inför den invigningsgrad som kommer i vår! Vi har redan en ny adept som skall balloteras vid nästa möte och en webbansökan som behandlas så passa på att se om inte även du har några i din bekantskapskrets som du skulle vilja umgås mer med!